fbpx

Våra fantastiska yogalärare!

 

Våra välutbildade och engagerade lärare brinner alla för att sprida yogans kraftfulla verktyg! Tillsammans med alla härliga deltagare skapar vi den varma, lugna och stärkande energi som råder på vårt yogacenter. Vi hoppas att du också ska uppleva det vackra i denna plats, en plats för människor att bli stärkta, att utvecklas, att bara vara, att läka, att finna lugn och glädje!

Alla lärare är certifierade yogalärare och de flesta har också gått olika påbyggnadskurser, exempelvis Yogaterapi, migränyoga, yoga för gravida, yoga för barn eller yoga mot utbrändhet. Flertalet har lång erfarenhet av att undervisa och egenupplevd erfarenhet av yogans djupgående välgörande effekt.

Anne-Christine

Anne-Christine är internationellt diplomerad kundaliniyoga- och meditationslärare, med vidareutbildning inom yoga för barn och yoga mot stress och utbrändhet. Anne-Christine är också utbildad i gravidyoga.

Anne-Christine har också fördjupningsutbildning i yinyoga och Ayurveda. Hon är beteendevetare och arbetar som organisations- och ledarskapskonsult. Hon har haft yogakurser sedan 2004 på olika ställen, skapat yogaretreathelger vid havet med Elisabeth Magnusson och utbildat friskvårdskonsulter inom närhälsan och skatteverket i yoga och meditation. Anne-Christine har också ordnat workshops för att hantera stress med yoga, meditation och mindfulness i det egna företaget Smith Utveckling AB. Dessutom coachar hon individer och grupper i personlig utveckling.

Anne-Christine brinner för att öka välbefinnandet med yoga och meditation: “Känn, Lev och Andas! Stanna upp och lyssna till din kropp. Människan är en energivarelse. I ökande utsträckning upplever vi att vi behöver mer energi samtidigt som vi har behov av avslappning för att skapa bättre balans i kroppen. Öva upp din förmåga att vara i nuet. Du ger dig själv empati genom att iaktta dig själv med full uppmärksamhet och acceptans i yogaövningen. Du känner vad du känner med ett öppet hjärta vilket ökar din medvetenhet om dina behov. När du utvecklar din medvetenhet kan du också förbättra kommunikationen inåt och utåt. Därefter kan du uttrycka dig klart och konkret för att skapa kontakt och göra medvetna val. Jag har tagit hjälp av yoga och giraffspråket för att hantera olika situationer i mitt liv. Nu har du chansen att låta dessa metoder vägleda dig till att utforska och tydliggöra dina behov”.

Anne-Christine ger även privatlektioner utifrån en behovsanalys baserat på en helhetssyn på människan.

Anne-Christine är författare till böckerna Förankra ditt ledarskap – se behov och gränser med giraffcoachen  och Giraffspråket – känslans kommunikation, en väg till kontakt och förändring samt Här och Nu – medveten närvaro med yoga och giraffspråket tillsammans med Elisabeth Magnusson.

Boris

Boris är certifierad Yoga och AcroYoga-lärare. Han tror på att humor är ett verktyg för inre utveckling. Med bakgrund i Kung Fu, cirkus, gymnastik och dans är hans lektioner underhållande och med en energifyllande känsla. Boris håller klasser på engelska.

Boris:
“Allt vad vi upplever som utmaningar förvandlas till spel när vi känner oss skyddade i en säker miljö. Transformation sker i varje ögonblick och jag hedrar den processen i varje klass och ger rätt mängd utmaning balanserad med lekfullhet. Alla är välkomna att delta i resan”.

 

Camilla

Camilla har mer än 25 års erfarenhet av ett friskvårdande och holistiskt synsätt på människors hälsa och livsstil. Hon inspirerar och verkar inom områden som yoga, meditation, gong- och soundhealing, rawfood, näring, hälsocoachning och kroppsbehandlingar.

Camilla:
”För mig som lärare är det viktigt att yogan är prestationsfri och inkännande, även om den emellanåt utmanar dig. Att den bidrar till en hållbar helhetshälsa och inkluderar hela kroppen, både insidan och utsidan, och hjälper till att stärka och utveckla dig både fysiskt, mentalt och känslomässigt.

Helande ljud och mantrasång ligger mig varmt om hjärtat och därför kommer jag oftast att låta gongarna vibrera dig till djup vila under avslappningen, och under meditationerna får du chanta och använda din egen röst. Visste du att din egen röst är det mest kraftfulla healinginstrumentet som finns?

Vi kommer också att hinna med att andas många befriande andetag, röra på kroppen och göra flera härliga kriyor, samt stilla våra sinnen från tankebrus med olika fokuseringstekniker. Vi är alla unika och upplever därför yogans effekter på så olika sätt, men det kan ändå vara fint att veta att forskningen bland annat visar att yoga ökar vår stresstålighet, minskar på smärta, ökar rörligheten, sänker blodtrycket, hjälper vid oro och ångest, förbättrar sömnen och ökar vardagsglädjen.

Yogan som jag undervisar har sin bas i kundaliniyoga, men självklart integreras även mina andra yogautbildningar och erfarenheter sedan mer än 25 år när jag leder ett yogapass. Min egen erfarenhet av yoga är att den alltid berikar mitt liv där jag befinner mig just nu”.

Camilla har följande utbildningar; Kundaliniyoga- och meditationslärare,  Hathayogalärare (Satyananda), Gong- och soundhealer, Yinyogalärare, Medicinsk yogalärare, Lärare i Medicinsk yoga mot utbrändhet, MEM-yogalärare (Muscle Emotion Meridian),Gravidyogalärare, Barnyogalärare, 
Friskvårdsterapeut, Ayurveda, Rawfoodkreatör, Hälso- och livsstilscoach, Reiki healer, Aroma Touch terapeut.
 
Camilla ger även privatlektioner för den som önskar ett eget träningsprogram anpassat efter de egna behoven.
 

Charlotta

Charlottas yogalärarutbildning har sin bas i ISHTA yoga men hon har under åren praktiserat många olika yogaformer.  Bland annat Hatha yoga, Hotyoga, Ashtanga yoga, Kundaliniyoga, Yin-/Restorative. Det gör att Charlotta har med sig lite av varje in i sina klasser men i grunden utövar vi Hathayoga som passar för både nybörjare och den som hållit på lite längre. Klasserna innehåller fysisk praktisering och positioner men även andningstekniker och enklare former av meditation/återhämtning.

Charlotta:
Yogan har funnits med mig sedan 2001. Jag minns att jag gick från en av mina första yogaklasser helt fascinerad över att träning kunde vara så enkelt, tillåtande och kärleksfullt. Och i det också så svårt. Jag har alltid varit mycket hård mot mig själv, pressat mig lite till och lite mer. Länge hade jag en bild av att det ska var slitsamt och gärna göra ont om man ska hålla kroppen i form. Med yogan började jag ana att detta inte var hela sanningen och genom åren har hälsa ur ett mer holistiskt perspektiv talat till mig. Det finns alltid mer att lära och nya sätt att ”yoga” på – vilket också gör yogan utmanande och erbjuder ultimata verktyg för självutveckling. Jag gillar kontrasterna mellan fysiska utmaningar och yogans verktyg för totala vila och återhämtning. Något som går att applicera i vardagen – kör gärna på med jobb och träning men förstå vikten av daglig återhämtning i någon form”!

Charlotta arbetar som forskningssamordnare och i tio år har hon på nära håll följt forskare som undersöker hur bland annat kost och livsstil påverkar vår hälsa och särskilt vad som gör att vi drabbas av ämnesomsättningsrelaterad sjukdom som hjärt-kärlsjukdom och typ 2-diabetes. Det finns mycket i den västerländsk läkekonsten att lära från österländsk filosofi och läkekonst. Utan förmaningar och pekpinnar innehåller yogan fantastiska verktyg för en livsstil som kan förebygga många av vår tids folksjukdomar som stress, diabetes, hjärt-kärlsjukdom.

Elisabeth

Elisabeth har undervisat kundaliniyoga sedan 2004, startade Göteborgs Kundaliniyogacenter 2010 som snabbt växte och blomstrade tack vare alla fantastiskt duktiga lärare alla underbara deltagare.

Hon har lett många av våra kurser i kundaliniyoga och meditation  och Yoga vid stress och utbrändhet. Hon håller också olika workshops, t ex Gong Yoga Nidra och Ljudbad och ger även privatlektioner i kundaliniyoga med meditation, breathwalk och yoga nidra för den som önskar ett eget träningsprogram anpassat efter de egna behoven. Hon har också arrangerat yogaresor till Kerala i södra Indien. 

Elisabeth har varit journalist i mer än 40 år och gick den första tvååriga kundaliniyogalärarutbildningen i Göteborg 2002 – 2004 för sin egen utveckling. Under åren har hon gått påbyggnadskurser i kundaliniyoga för gravida och kundaliniyoga för barn (Childplay Yoga) och medicinsk yoga mot stress och utbrändhet. Hon håller på med Nivå II i den internationella lärarutbildningen (KRI) samt utbildning inom den yogiska healingtekniken Sat Nam Rasayan.

Elisabeth är även diplomerad instruktör i Yoga Nidra och i  Breathwalk® och leder grupper i denna gående kundaliniyoga i Slottsskogen och på många andra platser. Företag och arbetsgrupper inom det offentliga kan beställa Breathwalk.

Elisabeth hade under några år kundaliniyoga med personalen på Astra Zeneca och Astra Tech i Mölnal, som en del i företagens friskvårdsarbete med sina anställda. På Astra Zeneca har hon i samarbete med företagshälsovården även haft framgångsrika rehabiliteringskurser för anställda med stressproblematik. Den första kursen år 2008 lades upp i samarbete med Göran Boll vid Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm, IMY.

Våren 2010 hade hon den första kursen Yoga för hjärtat, ett program som visat sig verksamt för hjärtpatienter på Danderyds sjukhus i Stockholm. Även denna kurs lades upp i samråd med Göran Boll vid Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm, IMY.

Elisabeth har skrivit två böcker om kundaliniyoga, Inspiration till Kundaliniyoga och, tillsammans med Anne-Christine Smith, Här och nu- medveten närvaro genom kundaliniyoga och giraffspråket.

Layza

Layza är diplomerad lärare i Kundaliniyoga och Meditation inom Yoga Alliance, utbildad lärare i Yinyoga och Restorative Yoga hos Ulrica Norberg, ISHTA Yoga Scandinavia, Medicinsk Yoga på Kundaliniyoga Akademin, terapeut inom EFT Emotional Freedom Technique enligt Gary Craig och Andningsinstruktör inom Medveten Andning, Anders Olsson.

Yoga, naturmedicin, liksom personlig och andlig utveckling, är hennes stora intressen, jämsides med konstnärligt skapande. Till vardags arbetar hon på kontor för ett utställningsföretag.

Layza:
“Man kan säga att yoga har räddat mitt liv. Redan i ung ålder, då jag arbetade som fotograf, fick jag genom stress och hårt arbete skador i kroppen. Jag hittade yogan och det blev en vändpunkt i livet. Jag insåg att man kan göra mycket för att själv läka och hela sin kropp. Yoga jämsides med att styra mitt sinne i en positiv riktning har betytt allt för mig.Vi har så mycket kraft inom oss och att lära sig att koppla av och njuta av livet är avgörande för att bibehålla en god hälsa. Yogan hjälper mig med det”.

Loredana 

Loredana, äger och driver Soul Yoga Göteborg. Hon strävar efter att hennes klasser ska präglas av en tillåtande atmosfär, där prestationskrav lämnas utanför salen och att du som deltagare ska landa i en känsla av att du är mer än tillräcklig, perfekt och värdefull precis som du är!

Loredana:
“Det går inte en dag utan att jag känner enorm tacksamhet över att jag gav plats åt yogan i mitt liv! Att själv ha upplevt yogans kraft att hela, stärka och lyfta en människa har gett mig en stark önskan att få dela med mig av detta effektfulla verktyg – både som förebyggande och läkande redskap.  Att få guida andra till att släppa på stress och spänningar och istället finna ett inre lugn och en förmåga att vara närvarande i livet. Att få guida andra till att släppa taget om händelser och tankarnas ekorrhjul av planerande, ältande och värderande och istället uppleva en känsla av att vara tillfreds med sig själv, med situationer, med livet precis som det är just nu”.

Loredana är socionom i botten och utbildad i Mediyoga, Migränyoga samt Gravidyoga enligt IAYT, International Association of Yoga Therapists, samt certifierad lärare i Kundaliniyoga enligt Yoga Alliance. Hon har även utbildat sig till yinyogalärare hos Johanna Alvin, Flow Yoga School Sweden och Yoga Devi samt i Yoga Nidra hos YogaLeela. Loredana är också utbildad i Reiki hos Göteborgs Reiki.

I ett större perspektiv, som vision, är yogan för Loredana en väg till en bättre värld. En värld i kärlek till dig själv och andra, en värld i medkänsla.

Stina

Stina är certifierad lärare i Kundaliniyoga. Hon har över 16 års erfarenhet av att arbeta med barn och är diplomerad Barnyogaledare genom Angelica Hermansson, barnyoga.com. Stina har även gått en 40h workshoputbildning i Yinyoga hos Johanna Alvin, Flow Yoga School Sweden.

Stina:
“På mina pass strävar jag efter ett prestationslös sammanhang där alla ska känna sig sedda och accepterade för just den de är. Yoga är ett fantastiskt redskap för att komma ner i kroppen, andas ordentligt och koppla bort stress, vilket är något både stora och små mår bra av. Att se barn och vuxna hitta sig själva och sin plats på yogamattan är så otroligt fint och något jag är så tacksam för att få uppleva tillsammans med deltagarna på passen. Jag väljer ofta kriyor och meditationer som öppnar upp hjärtat för att vi ska kunna känna mer kärlek och medkänsla för oss själva och världen runt omkring oss”.

Stina ger även privatlektioner för ryggvärk och utbrändhet, och som komplement till behandling av depression/ångest. 

 

Sylwia

Sylwia är diplomerad gongspelare, gongmaster  och gongterapeut och diplomerad kundaliniyogalärare.

Sylwia har fått sin utbildning hos två av världens främsta gongmäsare och gonglärare, Don Conreaux och Mehtab Benton. Hon gick Gongmaster Teacher Training med Don Conreaux och fick sin utbildning i gongterapi med Mehtab Benton. Hon har även gått flera andra kurser i gongspel för olika syften.

Hon är Gong On The Way (TM) ambassadör och ger gongbad och ljudbad på olika yoga- och gongfestivaler på olika platser i Europa.

Sylwia  ger även privatlektioner för den som önskar ett eget träningsprogram anpassat efter de egna behoven i soundhealing,  gongterapi och ljudmassage enligt Peter Hess-metoden.

Valentina

Valentina Fermanelli leder vår kurs i Skrattyoga. Hon är skrattyogaledare sedan 2016 och skrattyogalärare sedan 2019 enligt Laughter Yoga International University med Lara Lucaccioni, en av de mest aktiva Skrattyoga mästarna i världen. Valentina är också utbildad terapeut inom EFT Emotional Freedom Techniques.

“Jag är matematiker och det har alltid varit svårt för mig att uttrycka mina känslor. 

Skrattyoga har varit helt omvälvande för mig. Den har tillåtit mig att öppna upp och blomma ut. Jag har blivit mer spontan, kreativ och mycket bättre på att uttrycka mina känslor fritt.

Eftersom jag har påverkats mycket positivt av skrattyoga vill jag dela med mig av skrattyogan för att så många som möjligt ska kunna få ta del av och dess kraft. I Italien, där jag kommer ifrån, är skrattyoga en stor rörelse och jag önskar att det blir så i Sverige också.”