fbpx

Boka


Här hittar du information om och kontaktuppgifter till de fantastiska, välutbildade och engagerade lärare som håller klasser i Soul Yoga Göteborgs lokaler.
Vi skapar alla tillsammans  den varma, lugna och stärkande energi som råder i våra lokaler. Vi hoppas att du också ska uppleva det vackra i denna plats, en plats för människor att bli stärkta, att utvecklas, att bara vara, att läka, att finna lugn och glädje!

Alla lärare är certifierade yogalärare och de flesta har också gått olika påbyggnadskurser, exempelvis Yogaterapi, migränyoga, yoga för gravida, medveten andning eller yoga vid stress och utbrändhet. Flertalet har lång erfarenhet av att undervisa och egenupplevd erfarenhet av yogans djupgående välgörande effekt.

Du kontaktar läraren direkt för bokning och för information om lärarens klasser hos oss.
Kontaktuppgifter till respektive lärare finner du nedan.

 

Lärarna

Brita Nordblad

britanordblad.sinnesro@hotmail.com

Karin Linton

karinlinton70@gmail.com

Camilla Lindberg

camilla@happyyoga.se

Layza Hällås Edanius

layza.hallas@hotmail.com

Ing-Marie Elmgren

elmgreningmarie@gmail.com

Hanna Modig

modigyoga@gmail.com

Sylwia Pozlotka

sylwiapoz24@gmail.com

Ylva Hegardt

ylva_hegardt@icloud.com
camilla@artoflifewellness.se

Camilla Bergström

camilla@artoflifewellness.se

Åse Rinman

ase@soulyogagoteborg.se

Brita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brita håller klasser i Mediyoga – möt din stress med inre ro 


ANMÄLAN TILL MEDIYOGA GÖRS VIA MAIL TILL: britanordblad.sinnesro@hotmail.com  

”MBSR Mindfulness Based Stress Reduction och vitala andningsövningar finns med i mina klasser liksom olika former av meditationer. För mig är det viktigt att du känner dig fri att delta i det du är nyfiken på och gärna vill prova. Det är alltid möjligt att bara sitt på mattan eller lägga sig ner. Det är du som bäst känner vad som hjälper dig.

Mitt intresse för Yoga började i samband att jag utbildade mig till barnmorska och förstärktes under mina egna graviditeter. Jag upptäckte vilket tillgängligt verktyg som fanns i Yoga, meditation och medveten andning. Trots att det har gått omkring 40 år sedan jag upptäckte det fantastiska yoga verktyget så är det fortfarande utvecklingsbart och möjligt att göra nya upptäckter i.

För cirka tio år sedan påbörjade jag en resa för att själv bli yogalärare – den resan pågår – det finns alltid nytt att lära och att utveckla. Jag utbildade mig till lärare och terapeut i MediYoga. Därefter har jag fortsatt min yogaresa och utbildat mig till YinYoga instruktör och Yoga Nidra lärare. MBSR som stresshanteringsverktyg finns också med på min Yogaresa.

Yoga, medveten andning och meditation är ett sätt att landa i sig själv, ett sätt att förhålla sig till sitt eget liv, till världen som den är och ett sätt att förebygga och hantera ohälsa, stress och svårigheter i livet.

Det är inte de mest akrobatiska positionerna som är poängen, nej det är att finna ett lugn i sig själv och en förmåga att hantera livet som det är. Ett livslångt verktyg som kan följa dig vart du än går och var du än befinner dig.

Min ambition är att du ska finna vägar till glädje, lugn och sinnesro i ditt liv”.

 

Camilla L

Camilla L håller i Lunchyoga, nidra & gongvila 

ANMÄLAN GÖRS VIA MAIL TILL: camilla@happyyoga.se 

Camilla L har mer än 25 års erfarenhet av ett friskvårdande och holistiskt synsätt på människors hälsa och livsstil. Hon inspirerar och verkar inom områden som yoga, meditation, gong- och soundhealing, rawfood, näring, hälsocoachning och kroppsbehandlingar.

”För mig som lärare är det viktigt att yogan är prestationsfri och inkännande, även om den emellanåt utmanar dig. Att den bidrar till en hållbar helhetshälsa och inkluderar hela kroppen, både insidan och utsidan, och hjälper till att stärka och utveckla dig både fysiskt, mentalt och känslomässigt.

Helande ljud och mantrasång ligger mig varmt om hjärtat och därför kommer jag oftast att låta gongarna vibrera dig till djup vila under avslappningen, och under meditationerna får du chanta och använda din egen röst. Visste du att din egen röst är det mest kraftfulla healinginstrumentet som finns?

Vi kommer också att hinna med att andas många befriande andetag, röra på kroppen och göra flera härliga kriyor, samt stilla våra sinnen från tankebrus med olika fokuseringstekniker. Vi är alla unika och upplever därför yogans effekter på så olika sätt, men det kan ändå vara fint att veta att forskningen bland annat visar att yoga ökar vår stresstålighet, minskar på smärta, ökar rörligheten, sänker blodtrycket, hjälper vid oro och ångest, förbättrar sömnen och ökar vardagsglädjen.

Yogan som jag undervisar har sin bas i kundaliniyoga, men självklart integreras även mina andra yogautbildningar och erfarenheter sedan mer än 25 år när jag leder ett yogapass. Min egen erfarenhet av yoga är att den alltid berikar mitt liv där jag befinner mig just nu”.

Camilla har följande utbildningar; Kundaliniyoga- och meditationslärare,  Hathayogalärare (Satyananda), Gong- och soundhealer, Yinyogalärare, Medicinsk yogalärare, Lärare i Medicinsk yoga mot utbrändhet, MEM-yogalärare (Muscle Emotion Meridian),Gravidyogalärare, Barnyogalärare, 
Friskvårdsterapeut, Ayurveda, Rawfoodkreatör, Hälso- och livsstilscoach, Reiki healer, Aroma Touch terapeut.
 
Camilla ger även privatlektioner för den som önskar ett eget träningsprogram anpassat efter de egna behoven.

 
 

Ing-Marie

Ing-Marie erbjuder Celebration flow, medicinsk yoga 

ANMÄLAN TILL CELEBRATION FLOW GÖRS VIA MAIL TILL:
elmgreningmarie@gmail.com 

Ing-Marie är certifierad kundaliniyogalärare enligt KRI samt instruktör inom medicinsk yoga med bakgrund som leg. sjuksköterska.

Celebration flow, där vi firar flödet i oss själva och i naturen! Vänder sig till kvinnor i alla åldrar där vi stärker den feminina energin genom frigörande dans, mjuk flödande yoga, meditationer och vilar till gongens vibrationer.

För mig är det en glädje att skapa detta rum för kvinnor. Att få komma samman och stärka den feminina energin tillsammans.

 Om vi tränger undan den feminina energin skapar det obalans, såväl inom oss som på jorden. Då uppstår ett avstånd mellan människan och naturen, mellan man och kvinna och mellan hjärta och hjärna, det blir tillåtet att exploatera, erövra och kontrollera den feminina kraften, det må vara kvinnor eller det feminina inom oss eller på vår jord. Därför behöver vi lyfta fram den feminina kraften. Det betyder inte att det maskulina är sämre utan vi behöver hitta en balans mellan dessa krafter för att kunna skapa ett vackert och hållbart liv.

 Vi träffas i cirkel var 3:e fredag.

Så det handlar om att låta den feminina kraften vakna och resa sig, ta plats bredvid den maskulina. Den feminina kraften som välkomnar oss att hitta vår egen kraft och källa, hjälper oss välkomna och möta det som gör ont, smälta bort alla lager av skam, skuld, transformera det till kärlek och hon (den feminina kraften) lär oss alla att kärleksfullt se och känna, att minnas, hur vi är en del av naturen – en del av allt!       

Karin

Karin Håller klasser i Vinyasa 

ANMÄLAN TILL VINYASA GÖRS VIA MAIL TILL:
karinlinton70@gmail.com

Karin är certifierad lärare inom Global Yoga som är en utvecklande personlig yogaform anpassad till 2000-talets människa. Tekniker från både öst och väst blandas i yogaklasser med precision och flöde.

”För mig betyder yogan balans i livet mellan kropp, själ & sinnen. Men också ett sätt att bjuda in lek, lust, glädje och nyfikenhet. Mina klasser är fysiska och flödande men också avslappnande och passar både nybörjare och dig som yogat tidigare. Jag strävar efter en inkluderande och tillåtande atmosfär i mina klasser och vill att vi ska ha kul ihop på mattan ”

Layza

Layza håller i Yinyoga flow med gongvila 

ANMÄLAN TILL YINYOGA FLOW MED GONGVILA   GÖRS VIA MAIL TILL: layza.hallas@hotmail.com 

Layza är diplomerad lärare i Kundaliniyoga och Meditation inom Yoga Alliance, utbildad lärare i Yinyoga och Restorative Yoga hos Ulrica Norberg, ISHTA Yoga Scandinavia, Medicinsk Yoga på Kundaliniyoga Akademin, terapeut inom EFT Emotional Freedom Technique enligt Gary Craig och Andningsinstruktör inom Medveten Andning, Anders Olsson.

Yoga, naturmedicin, liksom personlig och andlig utveckling, är hennes stora intressen, jämsides med konstnärligt skapande. Till vardags arbetar hon på kontor för ett utställningsföretag.

”Man kan säga att yoga har räddat mitt liv. Redan i ung ålder, då jag arbetade som fotograf, fick jag genom stress och hårt arbete skador i kroppen. Jag hittade yogan och det blev en vändpunkt i livet. Jag insåg att man kan göra mycket för att själv läka och hela sin kropp. Yoga jämsides med att styra mitt sinne i en positiv riktning har betytt allt för mig.Vi har så mycket kraft inom oss och att lära sig att koppla av och njuta av livet är avgörande för att bibehålla en god hälsa. Yogan hjälper mig med det”.

 

Camilla B

Camilla B håller i Art of Life Yoga

ANMÄLAN TILL ART OF LIFE YOGA OCH MER INFO FINNS HÄR:
Art of Life

Sylwia

Sylwia håller Gongavslappning 

ANMÄLAN TILL GONGAVSLAPPNING GÖRS VIA MAIL TILL: sylwiapoz24@gmail.com 

Sylwia är diplomerad gongspelare, gongmaster  och gongterapeut och diplomerad kundaliniyogalärare.

Sylwia har fått sin utbildning hos två av världens främsta gongmäsare och gonglärare, Don Conreaux och Mehtab Benton. Hon gick Gongmaster Teacher Training med Don Conreaux och fick sin utbildning i gongterapi med Mehtab Benton. Hon har även gått flera andra kurser i gongspel för olika syften.

Hon är Gong On The Way (TM) ambassadör och ger gongbad och ljudbad på olika yoga- och gongfestivaler på olika platser i Europa.

Sylwia  ger även privatlektioner för den som önskar ett eget träningsprogram anpassat efter de egna behoven i soundhealing,  gongterapi och ljudmassage enligt Peter Hess-metoden.

 

Ylva

Ylva guidar kursen Senior Mediyoga 

ANMÄLAN TILL SENIOR MEDIYOGA GÖRS VIA MAIL TILL: ylva_hegardt@icloud.com

Ylva är utbildad MediYogalärare med lång erfarenhet av att arbeta med människor som leg. sjukgymnast och idag pensionär.

Ylva vill gärna vända sig till seniorer och ser yogan som en möjlighet att bevara och utveckla vitalitet, hälsa och välbefinnande högt upp i åren.

 

Hanna

Hanna håller i 4a elementen Yoga
 
ANMÄLAN TILL YOGAN GÖRS VIA MAIL TILL: modigyoga@gmail.com
 
 

Välkommen till en klass som bjuder dig på en resa i ditt eget inre landskap. Elementen bidrar med sina olika kvalitéer och ger oss nya upplevelser varje gång. Jord ger oss grundning, låter oss komma ner i våra kroppar och ger plats för vila och återhämtning. Luft ger oss expansion, meditation och ny energi genom pranayama och flow. Eld ger oss kontakt med vår inre glöd, vilja och kraft. Vatten bjuder in till flöde och följsamhet. Vi kommer under terminen prova olika former av yoga och olika praktiker såsom andningsövningar, meditationsformer och mantra. Alla kan delta oavsett tidigare erfarenhet och det finns inga som helst krav på prestation. 

 

Jag är vinyasalärare, yin yogalärare, meditationslärare och lymfyogalärare och ser yogan som en fantastisk källa till både självkännedom och spirituell praktik. För mig är yogan främst ett verktyg för att ta hand om själen och kroppen. Jag tycker det är så vackert att alla kan ha olika anledningar att komma till sin praktik och ändå kan man känna och uppleva sådan samhörighet i shalan tillsammans. 

Jag vandrar medicinvägen i livet och arbetar som healer och massör och håller ceremonier och cirklar för människor att möta sig själv och andra i. Nyckelord för mig är autenticitet, moder jord och kraft.”

Åse

Åse håller i Kundaliniyoga –  Åse erbjuder också Kraniosakral terapi och Yogaterapi.

ANMÄLAN TILL KUNDALINIYOGA OCH ÅSES BEHANDLINGAR GÖRS VIA MAIL TILL: ase@soulyogagoteborg.se alternativt via denna länk

Mobil: 0701-913163

Åse är delägare i Soul Yoga Göteborg och certifierad Kundaliniyogalärare enligt KRI, certifierad Mediyogainstruktör, Diplomerad Gongmaster, Diplomerad yogaterapeut och Kranosakral terapeut.

Åse intresserade sig för Kundaliniyoga tack vare dess fokus på integrering och synkronisering av kropp, medvetande och ande.

Eftersom hon även arbetar som civilingenjör inom medicinsk teknik, är det kopplingarna med den mångtusenåriga Indiska filosofin och västerländsk medicin som bildar fond i hennes undervisning.

Ett utforskande av mer energibaserade terapiformer har gjort att hon även utbildat sig i gong, yogaterapi och kraniosakral terapi (osteopati). Hennes största intresse är att hjälpa andra till en hållbar hälsa.

”Det jag hoppas kunna förmedla är Kundaliniyogas rika skatt av verktyg som ger dig en djupare upplevelse av dig själv, i din kropp och i din ande – en kontakt med urkraften som förlöser stagneringar av stress, blockeringar och gamla roller/vanor. Det ger dig möjlighet att vara i ditt genuinare själv, öppna hjärtat och verka i kärlek vilket berikar inte bara dig själv utan alla du möter. 

Som terapeut använder jag också all den kunskap jag plockat upp oavsett terapiform.  Det är viktigt att hitta och använda de verktyg som just du i just den situation du befinner dig är i behov av.

Jag ser fram emot att träffa dig på mattan eller på bänken – låt oss ge varandra möjligheten till ett avslappnat och glädjerikt liv”!