fbpx

Våra fantastiska yogalärare!

 

Våra välutbildade och engagerade lärare brinner alla för att sprida yogans kraftfulla verktyg! Tillsammans med alla härliga deltagare skapar vi den varma, lugna och stärkande energi som råder på vårt yogacenter. Vi hoppas att du också ska uppleva det vackra i denna plats, en plats för människor att bli stärkta, att utvecklas, att bara vara, att läka, att finna lugn och glädje!

Alla lärare är certifierade yogalärare och de flesta har också gått olika påbyggnadskurser, exempelvis Yogaterapi, migränyoga, yoga för gravida, yoga för barn eller yoga mot utbrändhet. Flertalet har lång erfarenhet av att undervisa och egenupplevd erfarenhet av yogans djupgående välgörande effekt.

Alice Wettergren

Alice är certifierad vinyasa yogalärare inom Yoga Alliance.

Jag hittade yogan när jag var 16, när min panikångest började eskalera och jag fick mycket generell ångestproblematik. En tid då jag har insett i efterhand att jag behövde den som allra mest. Jag började utforska och utöva yogan i skogen bakom mitt familjehem. Jag gick ut till min favoritplats plats och testade mig fram. Jag var osäker och valde att gå dit delvis för att skogen är en trygghet för mig och får mig att må bra men framförallt för att ingen kunde se mig där. Det fanns ingen annan att jämföra mig själv med och ingen som dömde det jag gjorde. Det var bara jag och skogen och jag kunde vara precis som jag är. Det blev min lilla oas där allt var accepterat. Och precis så vill jag att det ska vara i yogasalen där jag instruerar – alla får delta, utan att bli dömda och är accepterade precis som de är. 

Jag blev snabbt förälskad i Vinyasa yogan då de mer fysiskt utmanande flödena tillsammans med andetaget hjälpte mig att bli mer närvarande i kroppen och i nuet. Nu, 8 år senare är jag certifierad vinyasa yogainstruktör och älskar att dela yogan och allt fantastiskt som kommer med den med andra. Jag hoppas vi ses på mattan där vi kan flöda, känna och bara vara tillsammans!

Anne-Christine

Anne-Christine är internationellt diplomerad kundaliniyoga- och meditationslärare, med vidareutbildning inom yoga för barn och yoga mot stress och utbrändhet. Anne-Christine är också utbildad i gravidyoga.

Anne-Christine har också fördjupningsutbildning i yinyoga och Ayurveda. Hon är beteendevetare och arbetar som organisations- och ledarskapskonsult. Hon har haft yogakurser sedan 2004 på olika ställen, skapat yogaretreathelger vid havet med Elisabeth Magnusson och utbildat friskvårdskonsulter inom närhälsan och skatteverket i yoga och meditation. Anne-Christine har också ordnat workshops för att hantera stress med yoga, meditation och mindfulness i det egna företaget Smith Utveckling AB. Dessutom coachar hon individer och grupper i personlig utveckling.

Anne-Christine brinner för att öka välbefinnandet med yoga och meditation: “Känn, Lev och Andas! Stanna upp och lyssna till din kropp. Människan är en energivarelse. I ökande utsträckning upplever vi att vi behöver mer energi samtidigt som vi har behov av avslappning för att skapa bättre balans i kroppen. Öva upp din förmåga att vara i nuet. Du ger dig själv empati genom att iaktta dig själv med full uppmärksamhet och acceptans i yogaövningen. Du känner vad du känner med ett öppet hjärta vilket ökar din medvetenhet om dina behov. När du utvecklar din medvetenhet kan du också förbättra kommunikationen inåt och utåt. Därefter kan du uttrycka dig klart och konkret för att skapa kontakt och göra medvetna val. Jag har tagit hjälp av yoga och giraffspråket för att hantera olika situationer i mitt liv. Nu har du chansen att låta dessa metoder vägleda dig till att utforska och tydliggöra dina behov”.

Anne-Christine ger även privatlektioner utifrån en behovsanalys baserat på en helhetssyn på människan.

Anne-Christine är författare till böckerna Förankra ditt ledarskap – se behov och gränser med giraffcoachen  och Giraffspråket – känslans kommunikation, en väg till kontakt och förändring samt Här och Nu – medveten närvaro med yoga och giraffspråket tillsammans med Elisabeth Magnusson.

Belinda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Belinda är utbildad yogalärare, yogamassageterapeut och mental coach.

Belinda:
Jag plockar sådant som jag tycker om och inspireras av och mixar mina pass därefter. Mina yogapass är ständigt under förändring, precis som jag, precis som livet. Yoga för mig handlar inte bara om det vi gör på mattan. Det handlar om livsnjut och självkärlek. Om hur vi väljer att se på livet och situationer vi möter. Om hur vi behandlar oss själva och andra. Yoga för mig är att uppskatta och älska från hjärtat. Att kunna njuta på riktigt av solens strålar i ansiktet en tisdagmorgon på väg till jobbet. Att få skratta från magen med människor jag älskar. Att tillåta mig själv att gråta ut när jag behöver. Och om balans.

Jag lever inte strikt utan unnar mig gärna en god middag och ett glas vin likaväl som att jag kan starta morgonen med ett yogapass och en jättegrön supermeganyttig smoothie. Yogan hjälper mig att lugna mitt eget system, hämta kraft och samla ihop. Att komma ner i kroppen, fördjupa andetaget och vara i stunden är så kraftfullt på alla plan. Det vill jag dela med mig av till andra, och därför brinner jag så innerligt för att dela yogan och dess magi. Hoppas vi ses på mattan!

Camilla

Camilla har mer än 25 års erfarenhet av ett friskvårdande och holistiskt synsätt på människors hälsa och livsstil. Hon inspirerar och verkar inom områden som yoga, meditation, gong- och soundhealing, rawfood, näring, hälsocoachning och kroppsbehandlingar.

Camilla:
”För mig som lärare är det viktigt att yogan är prestationsfri och inkännande, även om den emellanåt utmanar dig. Att den bidrar till en hållbar helhetshälsa och inkluderar hela kroppen, både insidan och utsidan, och hjälper till att stärka och utveckla dig både fysiskt, mentalt och känslomässigt.

Helande ljud och mantrasång ligger mig varmt om hjärtat och därför kommer jag oftast att låta gongarna vibrera dig till djup vila under avslappningen, och under meditationerna får du chanta och använda din egen röst. Visste du att din egen röst är det mest kraftfulla healinginstrumentet som finns?

Vi kommer också att hinna med att andas många befriande andetag, röra på kroppen och göra flera härliga kriyor, samt stilla våra sinnen från tankebrus med olika fokuseringstekniker. Vi är alla unika och upplever därför yogans effekter på så olika sätt, men det kan ändå vara fint att veta att forskningen bland annat visar att yoga ökar vår stresstålighet, minskar på smärta, ökar rörligheten, sänker blodtrycket, hjälper vid oro och ångest, förbättrar sömnen och ökar vardagsglädjen.

Yogan som jag undervisar har sin bas i kundaliniyoga, men självklart integreras även mina andra yogautbildningar och erfarenheter sedan mer än 25 år när jag leder ett yogapass. Min egen erfarenhet av yoga är att den alltid berikar mitt liv där jag befinner mig just nu”.

Camilla har följande utbildningar; Kundaliniyoga- och meditationslärare,  Hathayogalärare (Satyananda), Gong- och soundhealer, Yinyogalärare, Medicinsk yogalärare, Lärare i Medicinsk yoga mot utbrändhet, MEM-yogalärare (Muscle Emotion Meridian),Gravidyogalärare, Barnyogalärare, 
Friskvårdsterapeut, Ayurveda, Rawfoodkreatör, Hälso- och livsstilscoach, Reiki healer, Aroma Touch terapeut.
 
Camilla ger även privatlektioner för den som önskar ett eget träningsprogram anpassat efter de egna behoven.
 

Elisabeth

Elisabeth är utbildad inom Poweryoga, MediYoga och Yinyoga. Tre helt olika former av yoga som alla har gemensamma rötter i den flera tusenåriga filosofin.

Elisabeth:
1978 köpte jag min första yogabok i en bokhandel i England. På den tiden visste jag inte vad yoga var, men jag fascinerades av den indiska kvinnan på bokomslaget som såg så ung ut. Om yogan fick henne att ”se så ung och fräsch ut trots att hon var 40 år gammal” (jag var bara 20 år vilket kan förklara hur jag tänkte kring hennes ålder) – då måste yoga vara något speciellt!

Idag skrattar jag åt historien och vet att yogan kan ge oss så mycket mer än ett ungdomligt utseende och att det är på insidan som det viktigaste händer. Sedan dess har yogan funnits som en röd tråd i mitt liv. Ett fantastiskt verktyg för att finna balans i livet både fysiskt och mentalt.

Layza

Layza är diplomerad lärare i Kundaliniyoga och Meditation inom Yoga Alliance, utbildad lärare i Yinyoga och Restorative Yoga hos Ulrica Norberg, ISHTA Yoga Scandinavia, Medicinsk Yoga på Kundaliniyoga Akademin, terapeut inom EFT Emotional Freedom Technique enligt Gary Craig och Andningsinstruktör inom Medveten Andning, Anders Olsson.

Yoga, naturmedicin, liksom personlig och andlig utveckling, är hennes stora intressen, jämsides med konstnärligt skapande. Till vardags arbetar hon på kontor för ett utställningsföretag.

Layza:
“Man kan säga att yoga har räddat mitt liv. Redan i ung ålder, då jag arbetade som fotograf, fick jag genom stress och hårt arbete skador i kroppen. Jag hittade yogan och det blev en vändpunkt i livet. Jag insåg att man kan göra mycket för att själv läka och hela sin kropp. Yoga jämsides med att styra mitt sinne i en positiv riktning har betytt allt för mig.Vi har så mycket kraft inom oss och att lära sig att koppla av och njuta av livet är avgörande för att bibehålla en god hälsa. Yogan hjälper mig med det”.

Loredana 

Loredana, äger och driver Soul Yoga Göteborg. Hon strävar efter att hennes klasser ska präglas av en tillåtande atmosfär, där prestationskrav lämnas utanför salen och att du som deltagare ska landa i en känsla av att du är mer än tillräcklig, perfekt och värdefull precis som du är!

Loredana:
“Det går inte en dag utan att jag känner enorm tacksamhet över att jag gav plats åt yogan i mitt liv! Att själv ha upplevt yogans kraft att hela, stärka och lyfta en människa har gett mig en stark önskan att få dela med mig av detta effektfulla verktyg – både som förebyggande och läkande redskap.  Att få guida andra till att släppa på stress och spänningar och istället finna ett inre lugn och en förmåga att vara närvarande i livet. Att få guida andra till att släppa taget om händelser och tankarnas ekorrhjul av planerande, ältande och värderande och istället uppleva en känsla av att vara tillfreds med sig själv, med situationer, med livet precis som det är just nu”.

Loredana är socionom i botten och utbildad i Mediyoga, Migränyoga samt Gravidyoga enligt IAYT, International Association of Yoga Therapists, samt certifierad lärare i Kundaliniyoga enligt Yoga Alliance. Hon har även utbildat sig till yinyogalärare hos Johanna Alvin, Flow Yoga School Sweden och Yoga Devi samt i Yoga Nidra hos YogaLeela. Loredana är också utbildad i Reiki hos Göteborgs Reiki samt Hormonyyoga hos Ellen Engvall.

I ett större perspektiv, som vision, är yogan för Loredana en väg till en bättre värld. En värld i kärlek till dig själv och andra, en värld i medkänsla.

Sylwia

Sylwia är diplomerad gongspelare, gongmaster  och gongterapeut och diplomerad kundaliniyogalärare.

Sylwia har fått sin utbildning hos två av världens främsta gongmäsare och gonglärare, Don Conreaux och Mehtab Benton. Hon gick Gongmaster Teacher Training med Don Conreaux och fick sin utbildning i gongterapi med Mehtab Benton. Hon har även gått flera andra kurser i gongspel för olika syften.

Hon är Gong On The Way (TM) ambassadör och ger gongbad och ljudbad på olika yoga- och gongfestivaler på olika platser i Europa.

Sylwia  ger även privatlektioner för den som önskar ett eget träningsprogram anpassat efter de egna behoven i soundhealing,  gongterapi och ljudmassage enligt Peter Hess-metoden.

Åse

Åse är delägare i Soul Yoga Göteborg och certifierad Kundaliniyogalärare enligt KRI, certifierad Mediyogainstruktör, Diplomerad Gongmaster, Diplomerad yogaterapeut och Kranosakral terapeut.

Åse intresserade sig för Kundaliniyoga tack vare dess fokus på integrering och synkronisering av kropp, medvetande och ande.

Eftersom hon även arbetar som civilingenjör inom medicinsk teknik, är det kopplingarna med den mångtusenåriga Indiska filosofin och västerländsk medicin som bildar fond i hennes undervisning.

Ett utforskande av mer energibaserade terapiformer har gjort att hon även utbildat sig i gong, yogaterapi och kraniosakral terapi (osteopati). Hennes största intresse är att hjälpa andra till en hållbar hälsa.

Åse:

“Det jag hoppas kunna förmedla är Kundaliniyogas rika skatt av verktyg som ger dig en djupare upplevelse av dig själv, i din kropp och i din ande – en kontakt med urkraften som förlöser stagneringar av stress, blockeringar och gamla roller/vanor. Det ger dig möjlighet att vara i ditt genuinare själv, öppna hjärtat och verka i kärlek vilket berikar inte bara dig själv utan alla du möter. 

Som terapeut använder jag också all den kunskap jag plockat upp oavsett terapiform.  Det är viktigt att hitta och använda de verktyg som just du i just den situation du befinner dig är i behov av.

Jag ser fram emot att träffa dig på mattan eller på bänken – låt oss ge varandra möjligheten till ett avslappnat och glädjerikt liv”!