fbpx

Våra fantastiska yogalärare!

 

Våra välutbildade och engagerade lärare brinner alla för att sprida yogans kraftfulla verktyg! Tillsammans med alla härliga deltagare skapar vi den varma, lugna och stärkande energi som råder på vårt yogacenter. Vi hoppas att du också ska uppleva det vackra i denna plats, en plats för människor att bli stärkta, att utvecklas, att bara vara, att läka, att finna lugn och glädje!

Alla lärare är certifierade yogalärare och de flesta har också gått olika påbyggnadskurser, exempelvis Yogaterapi, migränyoga, yoga för gravida, yoga för barn eller yoga mot utbrändhet. Flertalet har lång erfarenhet av att undervisa och egenupplevd erfarenhet av yogans djupgående välgörande effekt.

Alice Wettergren

Alice är certifierad vinyasa yogalärare inom Yoga Alliance.

Jag hittade yogan när jag var 16, när min panikångest började eskalera och jag fick mycket generell ångestproblematik. En tid då jag har insett i efterhand att jag behövde den som allra mest. Jag började utforska och utöva yogan i skogen bakom mitt familjehem. Jag gick ut till min favoritplats plats och testade mig fram. Jag var osäker och valde att gå dit delvis för att skogen är en trygghet för mig och får mig att må bra men framförallt för att ingen kunde se mig där. Det fanns ingen annan att jämföra mig själv med och ingen som dömde det jag gjorde. Det var bara jag och skogen och jag kunde vara precis som jag är. Det blev min lilla oas där allt var accepterat. Och precis så vill jag att det ska vara i yogasalen där jag instruerar – alla får delta, utan att bli dömda och är accepterade precis som de är. 

Jag blev snabbt förälskad i Vinyasa yogan då de mer fysiskt utmanande flödena tillsammans med andetaget hjälpte mig att bli mer närvarande i kroppen och i nuet. Nu, 8 år senare är jag certifierad vinyasa yogainstruktör och älskar att dela yogan och allt fantastiskt som kommer med den med andra. Jag hoppas vi ses på mattan där vi kan flöda, känna och bara vara tillsammans!

Anne-Christine

Anne-Christine är internationellt diplomerad kundaliniyoga- och meditationslärare, med vidareutbildning inom yoga för barn och yoga mot stress och utbrändhet. Anne-Christine är också utbildad i gravidyoga.

Anne-Christine har också fördjupningsutbildning i yinyoga och Ayurveda. Hon är beteendevetare och arbetar som organisations- och ledarskapskonsult. Hon har haft yogakurser sedan 2004 på olika ställen, skapat yogaretreathelger vid havet med Elisabeth Magnusson och utbildat friskvårdskonsulter inom närhälsan och skatteverket i yoga och meditation. Anne-Christine har också ordnat workshops för att hantera stress med yoga, meditation och mindfulness i det egna företaget Smith Utveckling AB. Dessutom coachar hon individer och grupper i personlig utveckling.

Anne-Christine brinner för att öka välbefinnandet med yoga och meditation: “Känn, Lev och Andas! Stanna upp och lyssna till din kropp. Människan är en energivarelse. I ökande utsträckning upplever vi att vi behöver mer energi samtidigt som vi har behov av avslappning för att skapa bättre balans i kroppen. Öva upp din förmåga att vara i nuet. Du ger dig själv empati genom att iaktta dig själv med full uppmärksamhet och acceptans i yogaövningen. Du känner vad du känner med ett öppet hjärta vilket ökar din medvetenhet om dina behov. När du utvecklar din medvetenhet kan du också förbättra kommunikationen inåt och utåt. Därefter kan du uttrycka dig klart och konkret för att skapa kontakt och göra medvetna val. Jag har tagit hjälp av yoga och giraffspråket för att hantera olika situationer i mitt liv. Nu har du chansen att låta dessa metoder vägleda dig till att utforska och tydliggöra dina behov”.

Anne-Christine ger även privatlektioner utifrån en behovsanalys baserat på en helhetssyn på människan.

Anne-Christine är författare till böckerna Förankra ditt ledarskap – se behov och gränser med giraffcoachen  och Giraffspråket – känslans kommunikation, en väg till kontakt och förändring samt Här och Nu – medveten närvaro med yoga och giraffspråket tillsammans med Elisabeth Magnusson.

Belinda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Belinda är utbildad yogalärare, yogamassageterapeut och mental coach.

Belinda:
Jag plockar sådant som jag tycker om och inspireras av och mixar mina pass därefter. Mina yogapass är ständigt under förändring, precis som jag, precis som livet. Yoga för mig handlar inte bara om det vi gör på mattan. Det handlar om livsnjut och självkärlek. Om hur vi väljer att se på livet och situationer vi möter. Om hur vi behandlar oss själva och andra. Yoga för mig är att uppskatta och älska från hjärtat. Att kunna njuta på riktigt av solens strålar i ansiktet en tisdagmorgon på väg till jobbet. Att få skratta från magen med människor jag älskar. Att tillåta mig själv att gråta ut när jag behöver. Och om balans.

Jag lever inte strikt utan unnar mig gärna en god middag och ett glas vin likaväl som att jag kan starta morgonen med ett yogapass och en jättegrön supermeganyttig smoothie. Yogan hjälper mig att lugna mitt eget system, hämta kraft och samla ihop. Att komma ner i kroppen, fördjupa andetaget och vara i stunden är så kraftfullt på alla plan. Det vill jag dela med mig av till andra, och därför brinner jag så innerligt för att dela yogan och dess magi. Hoppas vi ses på mattan!

Brita undervisar i MediYoga, YinYoga och Yoga Nidra.

Brita:

”MBSR Mindfulness Based Stress Reduction och vitala andningsövningar finns med i mina klasser liksom olika former av meditationer. För mig är det viktigt att du känner dig fri att delta i det du är nyfiken på och gärna vill prova. Det är alltid möjligt att bara sitt på mattan eller lägga sig ner. Det är du som bäst känner vad som hjälper dig.

Mitt intresse för Yoga började i samband att jag utbildade mig till barnmorska och förstärktes under mina egna graviditeter. Jag upptäckte vilket tillgängligt verktyg som fanns i Yoga, meditation och medveten andning. Trots att det har gått omkring 40 år sedan jag upptäckte det fantastiska yoga verktyget så är det fortfarande utvecklingsbart och möjligt att göra nya upptäckter i.

För cirka tio år sedan påbörjade jag en resa för att själv bli yogalärare – den resan pågår – det finns alltid nytt att lära och att utveckla. Jag utbildade mig till lärare och terapeut i MediYoga. Därefter har jag fortsatt min yogaresa och utbildat mig till YinYoga instruktör och Yoga Nidra lärare. MBSR som stresshanteringsverktyg finns också med på min Yogaresa.

Yoga, medveten andning och meditation är ett sätt att landa i sig själv, ett sätt att förhålla sig till sitt eget liv, till världen som den är och ett sätt att förebygga och hantera ohälsa, stress och svårigheter i livet.

Det är inte de mest akrobatiska positionerna som är poängen, nej det är att finna ett lugn i sig själv och en förmåga att hantera livet som det är. Ett livslångt verktyg som kan följa dig vart du än går och var du än befinner dig.

Min ambition är att du ska finna vägar till glädje, lugn och sinnesro i ditt liv”.

Camilla

Camilla har mer än 25 års erfarenhet av ett friskvårdande och holistiskt synsätt på människors hälsa och livsstil. Hon inspirerar och verkar inom områden som yoga, meditation, gong- och soundhealing, rawfood, näring, hälsocoachning och kroppsbehandlingar.

Camilla:
”För mig som lärare är det viktigt att yogan är prestationsfri och inkännande, även om den emellanåt utmanar dig. Att den bidrar till en hållbar helhetshälsa och inkluderar hela kroppen, både insidan och utsidan, och hjälper till att stärka och utveckla dig både fysiskt, mentalt och känslomässigt.

Helande ljud och mantrasång ligger mig varmt om hjärtat och därför kommer jag oftast att låta gongarna vibrera dig till djup vila under avslappningen, och under meditationerna får du chanta och använda din egen röst. Visste du att din egen röst är det mest kraftfulla healinginstrumentet som finns?

Vi kommer också att hinna med att andas många befriande andetag, röra på kroppen och göra flera härliga kriyor, samt stilla våra sinnen från tankebrus med olika fokuseringstekniker. Vi är alla unika och upplever därför yogans effekter på så olika sätt, men det kan ändå vara fint att veta att forskningen bland annat visar att yoga ökar vår stresstålighet, minskar på smärta, ökar rörligheten, sänker blodtrycket, hjälper vid oro och ångest, förbättrar sömnen och ökar vardagsglädjen.

Yogan som jag undervisar har sin bas i kundaliniyoga, men självklart integreras även mina andra yogautbildningar och erfarenheter sedan mer än 25 år när jag leder ett yogapass. Min egen erfarenhet av yoga är att den alltid berikar mitt liv där jag befinner mig just nu”.

Camilla har följande utbildningar; Kundaliniyoga- och meditationslärare,  Hathayogalärare (Satyananda), Gong- och soundhealer, Yinyogalärare, Medicinsk yogalärare, Lärare i Medicinsk yoga mot utbrändhet, MEM-yogalärare (Muscle Emotion Meridian),Gravidyogalärare, Barnyogalärare, 
Friskvårdsterapeut, Ayurveda, Rawfoodkreatör, Hälso- och livsstilscoach, Reiki healer, Aroma Touch terapeut.
 
Camilla ger även privatlektioner för den som önskar ett eget träningsprogram anpassat efter de egna behoven.
 

Daniel

Daniel undervisar i TRE-Tension Release Excercise och Vinyasa.

Daniel:

“Jag har länge gillat att träna och röra på mig och det var under den tiden som jag började fascineras över hur kroppen och psyket fungerar.

Att man mår bra av att röra på sig är inget nytt, men hur exakt är psyket och kroppen kopplade och hur påverkar dem varandra egentligen? Det var frågor som dessa som fick mig att intressera mig i alla möjliga typer av träningsformer och kroppsbaserade metoder för avslappning och stresshantering.

Jag började som många andra med Yoga av fysiska skäl. Ursprungligen började jag med Yoga för att komplettera min Thaiboxningsträning för att bli starkare och mer rörlig. Det var då jag insåg att Yoga inte bara var någonting som ökade min styrka, rörlighet och som ökade min prestation inom sport, utan viktigast av allt så gav Yogan mig mer energi och sinnesro om dagarna.

När jag upplevde hur stor skillnaden var i hur man mår i kroppen och sinnet efter ett Yoga-pass så visste jag att detta ville lära mig mer av”.

Hanna

Hanna är utbildad lärare i Mediyoga och Reiki steg 1 och 2 med bakgrund som pedagog i svenska och idrott och hälsa. 

Hanna:

“Jag tycker om att skapa rum för att vårda och värdera relationen till oss själva. Det jag vill bidra med i mina klasser är en stund av närvaro och självkärlek i en tillåtande miljö. Och att dela den stunden med varandra. 

Både meditation och yoga har hjälpt mig att på djupet läka sinne och hjärta, och uppleva djupare känslor av frihet och kontakt med mig själv. Därför slår mitt hjärta extra mycket för dessa verktyg, och detta sätt att leva på som yogan möjliggör för mig. 
 Yogan hjälper mig att landa djupare i min själ, känna frid, självtillit, harmoni och att stärka min intuition. Jag började att meditera mycket och regelbundet under en längre period vilket hjälpte mig att möta hela mig själv, både mitt ljus och mitt mörker, och att älska mig själv och livet precis som jag och det är. 

Stunder av stillhet har blivit ett av mina sätt att känna frid och kärlek, och utveckla min medvetandenivå, vilket för mig är bland det viktigaste, på såväl individuell som kollektiv nivå. Det börjar hos mig, samtidigt som vi gör det tillsammans”. 

.

Hannah

Hannah has a 200hr Vinyasa Yoga Teacher Training and have continued to study in other areas, with a focus on holistic treatments for stress, mental health and finding balance. I have trained as an Ayurvedic Lifestyle Consultant and taken short courses in Yoga and Anxiety, Depression, Post-Traumatic Growth and MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction).

Hannah:

“I grew up in the South of England and moved to Göteborg in 2015 and have been living and working here since. I started my yoga journey at age 14 and since then it has been a regular part of my life. Yoga is a tool for me to come in contact with my body, breath and mind. To learn more about myself and what it is that I need each day. It is as much about playing and exploring the body as it is about learning to become still and present with yourself. I have trained as an Ayurvedic Lifestyle Consultant and taken short courses in Yoga and Anxiety, Depression, Post-Traumatic Growth and MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction)”.

Ing-Marie

Ing-Marie är certifierad kundaliniyogalärare enligt KRI samt instruktör inom medicinsk yoga med bakgrund som legitimerad sjuksköterska.

Ing-Marie:

“Kundaliniyogans högre syfte är att väcka medvetenhet och kunskap du har inom dig.

Många av effekterna av kundaliniyogans rika skatt av yogapass och meditationer finns vetenskapligt dokumenterade men det är bara den som utövar yogan som kan avgöra vad dessa tekniker genom ett eget regelbundet utövande kan ge i termer av välbefinnande, transformation, balans och ökad medvetenhet.

Det är den egna upplevelsen i yogan som för dig framåt. Att få vara din guide på den vägen, att få lära ut kundaliniyoga är något jag brinner för och vill dela med mig av”.

Layza

Layza är diplomerad lärare i Kundaliniyoga och Meditation inom Yoga Alliance, utbildad lärare i Yinyoga och Restorative Yoga hos Ulrica Norberg, ISHTA Yoga Scandinavia, Medicinsk Yoga på Kundaliniyoga Akademin, terapeut inom EFT Emotional Freedom Technique enligt Gary Craig och Andningsinstruktör inom Medveten Andning, Anders Olsson.

Yoga, naturmedicin, liksom personlig och andlig utveckling, är hennes stora intressen, jämsides med konstnärligt skapande. Till vardags arbetar hon på kontor för ett utställningsföretag.

Layza:
“Man kan säga att yoga har räddat mitt liv. Redan i ung ålder, då jag arbetade som fotograf, fick jag genom stress och hårt arbete skador i kroppen. Jag hittade yogan och det blev en vändpunkt i livet. Jag insåg att man kan göra mycket för att själv läka och hela sin kropp. Yoga jämsides med att styra mitt sinne i en positiv riktning har betytt allt för mig.Vi har så mycket kraft inom oss och att lära sig att koppla av och njuta av livet är avgörande för att bibehålla en god hälsa. Yogan hjälper mig med det”.

Loredana 

Loredana, äger och driver Soul Yoga Göteborg. Hon strävar efter att hennes klasser ska präglas av en tillåtande atmosfär, där prestationskrav lämnas utanför salen och att du som deltagare ska landa i en känsla av att du är mer än tillräcklig, perfekt och värdefull precis som du är!

Loredana:
“Det går inte en dag utan att jag känner enorm tacksamhet över att jag gav plats åt yogan i mitt liv! Att själv ha upplevt yogans kraft att hela, stärka och lyfta en människa har gett mig en stark önskan att få dela med mig av detta effektfulla verktyg – både som förebyggande och läkande redskap.  Att få guida andra till att släppa på stress och spänningar och istället finna ett inre lugn och en förmåga att vara närvarande i livet. Att få guida andra till att släppa taget om händelser och tankarnas ekorrhjul av planerande, ältande och värderande och istället uppleva en känsla av att vara tillfreds med sig själv, med situationer, med livet precis som det är just nu”.

Loredana är socionom i botten och utbildad i Mediyoga, Migränyoga samt Gravidyoga enligt IAYT, International Association of Yoga Therapists, samt certifierad lärare i Kundaliniyoga enligt Yoga Alliance. Hon har även utbildat sig till yinyogalärare hos Johanna Alvin, Flow Yoga School Sweden och Yoga Devi samt i Yoga Nidra hos YogaLeela. Loredana är också utbildad i Reiki hos Göteborgs Reiki samt Hormonyyoga hos Ellen Engvall.

I ett större perspektiv, som vision, är yogan för Loredana en väg till en bättre värld. En värld i kärlek till dig själv och andra, en värld i medkänsla.

Sylwia

Sylwia är diplomerad gongspelare, gongmaster  och gongterapeut och diplomerad kundaliniyogalärare.

Sylwia har fått sin utbildning hos två av världens främsta gongmäsare och gonglärare, Don Conreaux och Mehtab Benton. Hon gick Gongmaster Teacher Training med Don Conreaux och fick sin utbildning i gongterapi med Mehtab Benton. Hon har även gått flera andra kurser i gongspel för olika syften.

Hon är Gong On The Way (TM) ambassadör och ger gongbad och ljudbad på olika yoga- och gongfestivaler på olika platser i Europa.

Sylwia  ger även privatlektioner för den som önskar ett eget träningsprogram anpassat efter de egna behoven i soundhealing,  gongterapi och ljudmassage enligt Peter Hess-metoden.

Ylva

Ylva är utbildad MediYogalärare med lång erfarenhet av att arbeta med människor som leg. sjukgymnast och idag pensionär.

Ylva vill gärna vända sig till seniorer och ser yogan som en möjlighet att bevara och utveckla vitalitet, hälsa och välbefinnande högt upp i åren.

Zsofia

Zsofia är certifierad Mediyoga lärare, Yoga Nidra ledare och Restorative yoga lärare samt diplomerad kostrådgivare och diplomerad medicinsk lymfmassör specialiserad på postoperativ lymfterapi. 

Zsofia:
“Efter många års egen erfarenhet med Kundaliniyoga, Yinyoga och Migränyoga i bagaget 
är jag själv ett levande exempel på att yoga – och särskilt Mediyoga – hjälper vid stress, huvudvärk och migrän, för en vig och smärtfri kropp. Mediyoga är en s.k. ’body-mind träningsform’ som höjer livskvalitet på alla plan. Är utvecklad i Sverige och baseras på 27 års medicinsk forskning genomförda på olika universitetssjukhus och vårdcentraler i landet. Mediyoga är för dig som vill vara trygg i en evidensbaserad yogautövning. 

Vill du vara lymfsmart och använda lymfdränage och yoga för din hälsa? Då har du kommit rätt hos mig! Jag jobbar terapeutiskt med lymfdränage både med friska och med de som rehabiliteras efter olika operationer eller behandlingar. 

Jag flätar gärna ihop mina kunskaper med yogan för att erbjuda vägledning i holistisk och hälsosam livsstil”.

Åse

Åse är delägare i Soul Yoga Göteborg och certifierad Kundaliniyogalärare enligt KRI, certifierad Mediyogainstruktör, Diplomerad Gongmaster, Diplomerad yogaterapeut och Kranosakral terapeut.

Åse intresserade sig för Kundaliniyoga tack vare dess fokus på integrering och synkronisering av kropp, medvetande och ande.

Eftersom hon även arbetar som civilingenjör inom medicinsk teknik, är det kopplingarna med den mångtusenåriga Indiska filosofin och västerländsk medicin som bildar fond i hennes undervisning.

Ett utforskande av mer energibaserade terapiformer har gjort att hon även utbildat sig i gong, yogaterapi och kraniosakral terapi (osteopati). Hennes största intresse är att hjälpa andra till en hållbar hälsa.

Åse:

“Det jag hoppas kunna förmedla är Kundaliniyogas rika skatt av verktyg som ger dig en djupare upplevelse av dig själv, i din kropp och i din ande – en kontakt med urkraften som förlöser stagneringar av stress, blockeringar och gamla roller/vanor. Det ger dig möjlighet att vara i ditt genuinare själv, öppna hjärtat och verka i kärlek vilket berikar inte bara dig själv utan alla du möter. 

Som terapeut använder jag också all den kunskap jag plockat upp oavsett terapiform.  Det är viktigt att hitta och använda de verktyg som just du i just den situation du befinner dig är i behov av.

Jag ser fram emot att träffa dig på mattan eller på bänken – låt oss ge varandra möjligheten till ett avslappnat och glädjerikt liv”!