fbpx

Våra fantastiska yogalärare!

 

Våra välutbildade och engagerade lärare brinner alla för att sprida yogans kraftfulla verktyg! Tillsammans med alla härliga deltagare skapar vi den varma, lugna och stärkande energi som råder på vårt yogacenter. Vi hoppas att du också ska uppleva det vackra i denna plats, en plats för människor att bli stärkta, att utvecklas, att bara vara, att läka, att finna lugn och glädje!

Alla lärare är certifierade yogalärare och de flesta har också gått olika påbyggnadskurser, exempelvis Yogaterapi, migränyoga, yoga för gravida, yoga för barn eller yoga mot utbrändhet. Flertalet har lång erfarenhet av att undervisa och egenupplevd erfarenhet av yogans djupgående välgörande effekt.

Anne-Christine

Anne-Christine leder vår kurs i kundaliniyoga måndagar 19.15, med temat tillit och självkännedom. Hon är internationellt diplomerad kundaliniyoga- och meditationslärare, med vidareutbildning inom yoga för barn och yoga mot stress och utbrändhet.

Anne-Christine har också fördjupningsutbildning i yinyoga och Ayurveda. Hon är beteendevetare och arbetar som organisations- och ledarskapskonsult. Hon har haft yogakurser sedan 2004 på olika ställen, skapat yogaretreathelger vid havet med Elisabeth Magnusson och utbildat friskvårdskonsulter inom närhälsan och skatteverket i yoga och meditation. Anne-Christine har också ordnat workshops för att hantera stress med yoga, meditation och mindfulness i det egna företaget Smith Utveckling AB. Dessutom coachar hon individer och grupper i personlig utveckling.

Anne-Christine brinner för att öka välbefinnandet med yoga och meditation:
Känn, Lev och Andas! Stanna upp och lyssna till din kropp. Människan är en energivarelse. I ökande utsträckning upplever vi att vi behöver mer energi samtidigt som vi har behov av avslappning för att skapa bättre balans i kroppen. Öva upp din förmåga att vara i nuet. Du ger dig själv empati genom att iaktta dig själv med full uppmärksamhet och acceptans i yogaövningen. Du känner vad du känner med ett öppet hjärta vilket ökar din medvetenhet om dina behov. När du utvecklar din medvetenhet kan du också förbättra kommunikationen inåt och utåt. Därefter kan du uttrycka dig klart och konkret för att skapa kontakt och göra medvetna val. Jag har tagit hjälp av yoga och giraffspråket för att hantera olika situationer i mitt liv. Nu har du chansen att låta dessa metoder vägleda dig till att utforska och tydliggöra dina behov”.

Anne-Christine är författare till böckerna Förankra ditt ledarskap – se behov och gränser med giraffcoachen  och Giraffspråket – känslans kommunikation, en väg till kontakt och förändring samt Här och Nu – medveten närvaro med yoga och giraffspråket tillsammans med Elisabeth Magnusson.

Camilla

Camilla leder vår kvällsklass på onsdagar och vår lunchklass på fredagar. Hon har mer än 25 års erfarenhet av ett friskvårdande och holistiskt synsätt på människors hälsa och livsstil. Hon inspirerar och verkar inom områden som yoga, meditation, gong- och soundhealing, rawfood, näring, hälsocoachning och kroppsbehandlingar.

Camilla:
”För mig som lärare är det viktigt att yogan är prestationsfri och inkännande, även om den emellanåt utmanar dig. Att den bidrar till en hållbar helhetshälsa och inkluderar hela kroppen, både insidan och utsidan, och hjälper till att stärka och utveckla dig både fysiskt, mentalt och känslomässigt.

Helande ljud och mantrasång ligger mig varmt om hjärtat och därför kommer jag oftast att låta gongarna vibrera dig till djup vila under avslappningen, och under meditationerna får du chanta och använda din egen röst. Visste du att din egen röst är det mest kraftfulla healinginstrumentet som finns?

Vi kommer också att hinna med att andas många befriande andetag, röra på kroppen och göra flera härliga kriyor, samt stilla våra sinnen från tankebrus med olika fokuseringstekniker. Vi är alla unika och upplever därför yogans effekter på så olika sätt, men det kan ändå vara fint att veta att forskningen bland annat visar att yoga ökar vår stresstålighet, minskar på smärta, ökar rörligheten, sänker blodtrycket, hjälper vid oro och ångest, förbättrar sömnen och ökar vardagsglädjen.

Yogan som jag undervisar har sin bas i kundaliniyoga, men självklart integreras även mina andra yogautbildningar och erfarenheter sedan mer än 25 år när jag leder ett yogapass. Min egen erfarenhet av yoga är att den alltid berikar mitt liv där jag befinner mig just nu”.

Utbildningar
Kundaliniyoga- och meditationslärare 
Hathayogalärare (Satyananda)
Gong- och soundhealer
Yinyogalärare
Medicinsk yogalärare
Lärare i Medicinsk yoga mot utbrändhet
MEM-yogalärare (Muscle Emotion Meridian)
Gravidyogalärare
Barnyogalärare
 
Friskvårdsterapeut
Ayurveda
Rawfoodkreatör
Hälso- och livsstilscoach
Reiki healer
Aroma Touch terapeut

Elisabeth

Elisabeth hade en idé om ett eget yogacenter och startade Göteborgs Kundaliniyogacenter 2010. Verksamheten växte snabbt och blomstrar tack vare alla fantastiskt duktiga lärare alla underbara deltagare!

Elisabeth har undervisat kundaliniyoga sedan 2004 och har lett många av våra kurser i kundaliniyoga och meditation  och Yoga vid stress och utbrändhet. Hon håller också olika workshops, t ex Gong Yoga Nidra och Ljudbad. Hon ger även privatlektioner för den som önskar ett eget träningsprogram anpassat efter de egna behoven och lägger upp och leder kurser på arbetsplatser, Yoga som Friskvård. Hon har också arrangerat yogaresor till Kerala i södra Indien. 

Elisabeth har varit journalist i mer än 40 år och gick den första tvååriga kundaliniyogalärarutbildningen i Göteborg 2002 – 2004 för sin egen utveckling. Under åren har hon gått påbyggnadskurser i kundaliniyoga för gravida och kundaliniyoga för barn (Childplay Yoga) och medicinsk yoga mot stress och utbrändhet. Hon håller på med Nivå II i den internationella lärarutbildningen (KRI) samt utbildning inom den yogiska healingtekniken Sat Nam Rasayan.

Elisabeth är även diplomerad instruktör i Yoga Nidra och i  Breathwalk® och leder grupper i denna gående kundaliniyoga i Slottsskogen och på många andra platser. Företag och arbetsgrupper inom det offentliga kan beställa Breathwalk.

2019 blev hon diplomerad ledare i Yoga Nidra, av Chitra Sukhu, i enlighet med Yoga Alliance.

Elisabeth hade under några år kundaliniyoga med personalen på Astra Zeneca och Astra Tech i Mölnal, som en del i företagens friskvårdsarbete med sina anställda. På Astra Zeneca har hon i samarbete med företagshälsovården även haft framgångsrika rehabiliteringskurser för anställda med stressproblematik. Den första kursen år 2008 lades upp i samarbete med Göran Boll vid Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm, IMY.

Våren 2010 hade hon den första kursen Yoga för hjärtat, ett program som visat sig verksamt för hjärtpatienter på Danderyds sjukhus i Stockholm. Även denna kurs lades upp i samråd med Göran Boll vid Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm, IMY.

Elisabeth har skrivit två böcker om kundaliniyoga, Inspiration till Kundaliniyoga och, tillsammans med Anne-Christine Smith, Här och nu- medveten närvaro genom kundaliniyoga och giraffspråket.

Layza

Layza leder vår kurs i yinyoga tisdagar 17.30, Restorative Yin onsdagar vid lunch och Soft Yoga på onsdagar kl 17.30. Hon håller även olika prova-på-pass, specialklasser och workshops.

Layza Hällås Edanius är diplomerad lärare i Kundaliniyoga och Meditation inom Yoga Alliance, utbildad lärare i Yinyoga och Restorative Yoga hos Ulrica Norberg, ISHTA Yoga Scandinavia, Medicinsk Yoga på Kundaliniyoga Akademin,  terapeut inom EFT Emotional Freedom Technique enligt Gary Craig och Andningsinstruktör inom Medveten Andning, Anders Olsson.

Yoga, naturmedicin, liksom personlig och andlig utveckling, är hennes stora intressen, jämsides med konstnärligt skapande. Till vardags arbetar hon på kontor för ett utställningsföretag.

Layza:
“Man kan säga att yoga har räddat mitt liv. Redan i ung ålder, då jag arbetade som fotograf, fick jag genom stress och hårt arbete skador i kroppen. Jag hittade yogan och det blev en vändpunkt i livet. Jag insåg att man kan göra mycket för att själv läka och hela sin kropp. Yoga jämsides med att styra mitt sinne i en positiv riktning har betytt allt för mig.Vi har så mycket kraft inom oss och att lära sig att koppla av och njuta av livet är avgörande för att bibehålla en god hälsa. Yogan hjälper mig med det”.

Loredana 

Loredana, ägare av Soul Yoga Göteborg, leder för närvarande våra kurser i MediYoga samt Mediyoga med Yoga Nidra. Hon har också undervisat i och är utbildad lärare i yinyoga och kundaliniyoga.

Loredana:

 “Det går inte en dag utan att jag känner enorm tacksamhet över att jag gav plats åt yogan och tog in den i mitt liv! Att själv ha upplevt yogans kraft att hela, stärka och lyfta en människa har gett mig en stark önskan att få dela med mig av detta effektfulla verktyg – både som förebyggande och läkande redskap.  Att få guida andra till att släppa på stress och spänningar och istället finna ett inre lugn och en förmåga att vara närvarande i livet. Att få guida andra till att släppa taget om händelser och tankarnas ekorrhjul av planerande, ältande och värderande och istället uppleva en känsla av att vara tillfreds med sig själv, med situationer, med livet precis som det är just nu”.

Loredana är socionom i botten och utbildad i Mediyoga, Migränyoga samt Gravidyoga enligt IAYT, International Association of Yoga Therapists, samt certifierad lärare i Kundaliniyoga enligt Yoga Alliance. Hon har även utbildat sig till yinyogalärare hos Johanna Alvin, Flow Yoga School Sweden och Yoga Devi samt i Yoga Nidra hos YogaLeela.

Loredana strävar efter att hennes klasser ska präglas av en tillåtande atmosfär, där prestationskrav lämnas utanför salen och att du som deltagare ska landa i en känsla av att du är mer än tillräcklig, perfekt och värdefull precis som du är!

I ett större perspektiv, som vision, är yogan för Loredana en väg till en bättre värld. En värld i kärlek till dig själv och andra, en värld i medkänsla.

Stina

Stina  leder vår kundaliniyogakurs på torsdagar och har tidigare också haft klasser i familjeyoga.

Stina:

– “På mina pass strävar jag efter ett prestationslös sammanhang där alla ska känna sig sedda och accepterade för just den de är. Yoga är ett fantastiskt redskap för att komma ner i kroppen, andas ordentligt och koppla bort stress, vilket är något både stora och små mår bra av. Att se barn och vuxna hitta sig själva och sin plats på yogamattan är så otroligt fint och något jag är så tacksam för att få uppleva tillsammans med deltagarna på passen. Jag väljer ofta kriyor och meditationer som öppnar upp hjärtat för att vi ska kunna känna mer kärlek och medkänsla för oss själva och världen runt omkring oss.

Stina är certifierad lärare i Kundaliniyoga. Hon har över 16 års erfarenhet av att arbeta med barn och är diplomerad Barnyogaledare genom Angelica Hermansson, barnyoga.com. Stina har även gått en 40h workshoputbildning i Yinyoga hos Johanna Alvin, Flow Yoga School Sweden.

Sylwia

Sylwia leder våra kurser Helande gongavslappning, morgonyoga med gongavslappning och meditation med gongavslappning. Sylwia leder också workshops i ljudbad och Gong Yoga Nidra. Hon ger dessutom privata behandlingar i soundhealing,  gongterapi och ljudmassage. Sylwia är diplomerad gongspelare, gongmaster  och gongterapeut och diplomerad kundaliniyogalärare.

Sylwia har fått sin utbildning hos två av världens främsta gongmäsare och gonglärare, Don Conreaux och Mehtab Benton. Hon gick Gongmaster Teacher Training med Don Conreaux och fick sin utbildning i gongterapi med Mehtab Benton. Hon har även gått flera andra kurser i gongspel för olika syften.

Hon är Gong On The Way (TM) ambassadör och ger gongbad och ljudbad på olika yoga- och gongfestivaler på olika platser i Europa.

Sylwia ger privata behandlingar i soundhealing,  gongterapi och ljudmassage enligt Peter Hess-metoden och  tar emot bokningar. Behandlingarna är öppna för alla och kräver inga speciella förkunskaper.