fbpx

Boka


Här hittar du information om och kontaktuppgifter till de fantastiska, välutbildade och engagerade lärare som håller klasser i Soul Yoga Göteborgs lokaler.
Vi skapar alla tillsammans  den varma, lugna och stärkande energi som råder i våra lokaler. Vi hoppas att du också ska uppleva det vackra i denna plats, en plats för människor att bli stärkta, att utvecklas, att bara vara, att läka, att finna lugn och glädje!

Alla lärare är certifierade yogalärare och de flesta har också gått olika påbyggnadskurser, exempelvis Yogaterapi, migränyoga, yoga för gravida, medveten andning eller yoga vid stress och utbrändhet. Flertalet har lång erfarenhet av att undervisa och egenupplevd erfarenhet av yogans djupgående välgörande effekt.

Du kontaktar läraren direkt för bokning och för information om lärarens klasser hos oss.
Kontaktuppgifter till respektive lärare finner du nedan.

Har du ett giltigt drop-in kort? Då bokar du din plats via denna länk här

 

Lärarna

Brita Nordblad

britanordblad.sinnesro@hotmail.com

Layza Hällås Edanius

layza.hallas@hotmail.com

Camilla Lindberg

camilla@happyyoga.se

Ing-Marie Elmgren

elmgreningmarie@gmail.com

Sylwia Pozlotka

sylwiapoz24@gmail.com

Zsofia Ganrot

info@arcturus.se

Åse Rinman

ase@soulyogagoteborg.se

Brita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brita håller klasser i Mediyoga – möt din stress med inre ro på måndagar kl. 17.15-18.30.
ANMÄLAN TILL MEDIYOGA GÖRS VIA MAIL TILL: britanordblad.sinnesro@hotmail.com alternativt via denna länk 

”MBSR Mindfulness Based Stress Reduction och vitala andningsövningar finns med i mina klasser liksom olika former av meditationer. För mig är det viktigt att du känner dig fri att delta i det du är nyfiken på och gärna vill prova. Det är alltid möjligt att bara sitt på mattan eller lägga sig ner. Det är du som bäst känner vad som hjälper dig.

Mitt intresse för Yoga började i samband att jag utbildade mig till barnmorska och förstärktes under mina egna graviditeter. Jag upptäckte vilket tillgängligt verktyg som fanns i Yoga, meditation och medveten andning. Trots att det har gått omkring 40 år sedan jag upptäckte det fantastiska yoga verktyget så är det fortfarande utvecklingsbart och möjligt att göra nya upptäckter i.

För cirka tio år sedan påbörjade jag en resa för att själv bli yogalärare – den resan pågår – det finns alltid nytt att lära och att utveckla. Jag utbildade mig till lärare och terapeut i MediYoga. Därefter har jag fortsatt min yogaresa och utbildat mig till YinYoga instruktör och Yoga Nidra lärare. MBSR som stresshanteringsverktyg finns också med på min Yogaresa.

Yoga, medveten andning och meditation är ett sätt att landa i sig själv, ett sätt att förhålla sig till sitt eget liv, till världen som den är och ett sätt att förebygga och hantera ohälsa, stress och svårigheter i livet.

Det är inte de mest akrobatiska positionerna som är poängen, nej det är att finna ett lugn i sig själv och en förmåga att hantera livet som det är. Ett livslångt verktyg som kan följa dig vart du än går och var du än befinner dig.

Min ambition är att du ska finna vägar till glädje, lugn och sinnesro i ditt liv”.

 

Camilla

Camilla håller i Lunchyoga, nidra & gongvila på fredagar kl. 11.30-12.45.

ANMÄLAN GÖRS VIA MAIL TILL: camilla@happyyoga.se alternativt via denna länk 

Camilla har mer än 25 års erfarenhet av ett friskvårdande och holistiskt synsätt på människors hälsa och livsstil. Hon inspirerar och verkar inom områden som yoga, meditation, gong- och soundhealing, rawfood, näring, hälsocoachning och kroppsbehandlingar.

”För mig som lärare är det viktigt att yogan är prestationsfri och inkännande, även om den emellanåt utmanar dig. Att den bidrar till en hållbar helhetshälsa och inkluderar hela kroppen, både insidan och utsidan, och hjälper till att stärka och utveckla dig både fysiskt, mentalt och känslomässigt.

Helande ljud och mantrasång ligger mig varmt om hjärtat och därför kommer jag oftast att låta gongarna vibrera dig till djup vila under avslappningen, och under meditationerna får du chanta och använda din egen röst. Visste du att din egen röst är det mest kraftfulla healinginstrumentet som finns?

Vi kommer också att hinna med att andas många befriande andetag, röra på kroppen och göra flera härliga kriyor, samt stilla våra sinnen från tankebrus med olika fokuseringstekniker. Vi är alla unika och upplever därför yogans effekter på så olika sätt, men det kan ändå vara fint att veta att forskningen bland annat visar att yoga ökar vår stresstålighet, minskar på smärta, ökar rörligheten, sänker blodtrycket, hjälper vid oro och ångest, förbättrar sömnen och ökar vardagsglädjen.

Yogan som jag undervisar har sin bas i kundaliniyoga, men självklart integreras även mina andra yogautbildningar och erfarenheter sedan mer än 25 år när jag leder ett yogapass. Min egen erfarenhet av yoga är att den alltid berikar mitt liv där jag befinner mig just nu”.

Camilla har följande utbildningar; Kundaliniyoga- och meditationslärare,  Hathayogalärare (Satyananda), Gong- och soundhealer, Yinyogalärare, Medicinsk yogalärare, Lärare i Medicinsk yoga mot utbrändhet, MEM-yogalärare (Muscle Emotion Meridian),Gravidyogalärare, Barnyogalärare, 
Friskvårdsterapeut, Ayurveda, Rawfoodkreatör, Hälso- och livsstilscoach, Reiki healer, Aroma Touch terapeut.
 
Camilla ger även privatlektioner för den som önskar ett eget träningsprogram anpassat efter de egna behoven.

 
 

Ing-Marie

Ing-Marie erbjuder Celebration flow, medicinsk yoga var tredje fredag kl.17.00-19.00.

ANMÄLAN TILL CELEBRATION FLOW GÖRS VIA MAIL TILL:
elmgreningmarie@gmail.com alternativt via denna 
länk  

Ing-Marie är certifierad kundaliniyogalärare enligt KRI samt instruktör inom medicinsk yoga med bakgrund som leg. sjuksköterska.

Celebration flow, där vi firar flödet i oss själva och i naturen! Vänder sig till kvinnor i alla åldrar där vi stärker den feminina energin genom frigörande dans, mjuk flödande yoga, meditationer och vilar till gongens vibrationer.

För mig är det en glädje att skapa detta rum för kvinnor. Att få komma samman och stärka den feminina energin tillsammans.

 Om vi tränger undan den feminina energin skapar det obalans, såväl inom oss som på jorden. Då uppstår ett avstånd mellan människan och naturen, mellan man och kvinna och mellan hjärta och hjärna, det blir tillåtet att exploatera, erövra och kontrollera den feminina kraften, det må vara kvinnor eller det feminina inom oss eller på vår jord. Därför behöver vi lyfta fram den feminina kraften. Det betyder inte att det maskulina är sämre utan vi behöver hitta en balans mellan dessa krafter för att kunna skapa ett vackert och hållbart liv.

 Vi träffas i cirkel var 3:e fredag.

Så det handlar om att låta den feminina kraften vakna och resa sig, ta plats bredvid den maskulina. Den feminina kraften som välkomnar oss att hitta vår egen kraft och källa, hjälper oss välkomna och möta det som gör ont, smälta bort alla lager av skam, skuld, transformera det till kärlek och hon (den feminina kraften) lär oss alla att kärleksfullt se och känna, att minnas, hur vi är en del av naturen – en del av allt!       

Layza

Layza håller i Yinyoga flow med gongvila på måndagar kl. 19.15-20.30 och tisdagar kl. 17.30-18.45.

ANMÄLAN TILL YINYOGA FLOW MED GONGVILA   GÖRS VIA MAIL TILL: layza.hallas@hotmail.com alternativt via denna länk

Layza är diplomerad lärare i Kundaliniyoga och Meditation inom Yoga Alliance, utbildad lärare i Yinyoga och Restorative Yoga hos Ulrica Norberg, ISHTA Yoga Scandinavia, Medicinsk Yoga på Kundaliniyoga Akademin, terapeut inom EFT Emotional Freedom Technique enligt Gary Craig och Andningsinstruktör inom Medveten Andning, Anders Olsson.

Yoga, naturmedicin, liksom personlig och andlig utveckling, är hennes stora intressen, jämsides med konstnärligt skapande. Till vardags arbetar hon på kontor för ett utställningsföretag.

”Man kan säga att yoga har räddat mitt liv. Redan i ung ålder, då jag arbetade som fotograf, fick jag genom stress och hårt arbete skador i kroppen. Jag hittade yogan och det blev en vändpunkt i livet. Jag insåg att man kan göra mycket för att själv läka och hela sin kropp. Yoga jämsides med att styra mitt sinne i en positiv riktning har betytt allt för mig.Vi har så mycket kraft inom oss och att lära sig att koppla av och njuta av livet är avgörande för att bibehålla en god hälsa. Yogan hjälper mig med det”.

 

Natalia

Natalia håller livsförändrande transformerande upplyftande kvinnocirklar Divine Feminine.

ANMÄLAN TILL KVINNOCIRKELN DIVINE FEMININE   GÖRS VIA MAIL TILL: nataliasverige@gmail.com

Länk till Natalias hemsida här

Natalia har hela sitt liv strävat efter att förstå hur vi som människor fungerar, vad vi behöver för att må bra både fysiskt och psykiskt samt vad är mening med livet.

Hon har därför utbildad sig till psykolog i Ryssland och arbetsterapeut i Sverige. Hon har också utforskat och fortsätter fördjupa sig inom yogaterapi, healing, hypnosterapi, shamanism, Prästinnans väg… Viktigast dock som Natalia uppskattar i livet och som är hennes huvudlärare är inte alla utbildningar utan livserfarenheten i sig, alla människor som hon träffar och naturen runt omkring.

Natalia har stor erfarenhet av att leda olika klasser och grupper samt är bra på att skapa en varm accepterande kärleksfull atmosfär med hänsyn till allas unika behov och specifika önskemål. Natalia brinner för att upplyfta andra kvinnor och hjälpa dem att komma i kontakt med sin magiska natur samt väcka sin ursprungliga kvinnliga urkraft. Nuförtiden bidrar Natalia i Självmordslinjen och håller individuella sessioner för dem som vill helas på djupet och vill följa själens livsväg.

Sylwia

Sylwia håller Gongavslappning varannan tisdag jämna veckor kl. 19.15-20.30 samt varannan söndag ojämna veckor kl. 18.00-19.30.  

ANMÄLAN TILL GONGAVSLAPPNING GÖRS VIA MAIL TILL: sylwiapoz24@gmail.com alternativt via denna länk 

Sylwia är diplomerad gongspelare, gongmaster  och gongterapeut och diplomerad kundaliniyogalärare.

Sylwia har fått sin utbildning hos två av världens främsta gongmäsare och gonglärare, Don Conreaux och Mehtab Benton. Hon gick Gongmaster Teacher Training med Don Conreaux och fick sin utbildning i gongterapi med Mehtab Benton. Hon har även gått flera andra kurser i gongspel för olika syften.

Hon är Gong On The Way (TM) ambassadör och ger gongbad och ljudbad på olika yoga- och gongfestivaler på olika platser i Europa.

Sylwia  ger även privatlektioner för den som önskar ett eget träningsprogram anpassat efter de egna behoven i soundhealing,  gongterapi och ljudmassage enligt Peter Hess-metoden.

 

Ylva

Ylva guidar kursen Senior Mediyoga på onsdagar kl. 10.00-11.30.

ANMÄLAN TILL SENIOR MEDIYOGA GÖRS via denna länk

Ylva är utbildad MediYogalärare med lång erfarenhet av att arbeta med människor som leg. sjukgymnast och idag pensionär.

Ylva vill gärna vända sig till seniorer och ser yogan som en möjlighet att bevara och utveckla vitalitet, hälsa och välbefinnande högt upp i åren.

 

Zsofia

Zsofia håller i Lymfyoga på söndagar jämna veckor kl.18.00-19.30 och erbjuder också Lymfmassage på måndagar jämna veckor kl. 17.00-19.00
 
ANMÄLAN TILL LYMFYOGA OCH MASSAGE GÖRS VIA MAIL TILL:
info@arcturus.se alternativt via denna länk
Mobil: 0708-639253
 
Zsofia är certifierad Mediyoga lärare, Yoga Nidra ledare och Restorative yoga lärare samt diplomerad kostrådgivare och diplomerad medicinsk lymfmassör specialiserad på postoperativ lymfterapi. 
 
“Efter många års egen erfarenhet med Kundaliniyoga, Yinyoga och Migränyoga i bagaget är jag själv ett levande exempel på att yoga – och särskilt Mediyoga – hjälper vid stress, huvudvärk och migrän, för en vig och smärtfri kropp. Mediyoga är en s.k. ’body-mind träningsform’ som höjer livskvalitet på alla plan. Är utvecklad i Sverige och baseras på 27 års medicinsk forskning genomförda på olika universitetssjukhus och vårdcentraler i landet. Mediyoga är för dig som vill vara trygg i en evidensbaserad yogautövning. 

Vill du vara lymfsmart och använda lymfdränage och yoga för din hälsa? Då har du kommit rätt hos mig! Jag jobbar terapeutiskt med lymfdränage både med friska och med de som rehabiliteras efter olika operationer eller behandlingar. Jag flätar gärna ihop mina kunskaper med yogan för att erbjuda vägledning i holistisk och hälsosam livsstil”.
 
 

Åse

Åse håller i Kundaliniyoga – kom igång kl.17.15-18.30 samt Kundaliniyoga fördjupning kl. 19.00-20.30 på onsdagar. Åse erbjuder också Kraniosakral terapi och Yogaterapi.

ANMÄLAN TILL KUNDALINIYOGA OCH ÅSES BEHANDLINGAR GÖRS VIA MAIL TILL: ase@soulyogagoteborg.se alternativt via denna länk

Mobil: 0701-913163

Åse är delägare i Soul Yoga Göteborg och certifierad Kundaliniyogalärare enligt KRI, certifierad Mediyogainstruktör, Diplomerad Gongmaster, Diplomerad yogaterapeut och Kranosakral terapeut.

Åse intresserade sig för Kundaliniyoga tack vare dess fokus på integrering och synkronisering av kropp, medvetande och ande.

Eftersom hon även arbetar som civilingenjör inom medicinsk teknik, är det kopplingarna med den mångtusenåriga Indiska filosofin och västerländsk medicin som bildar fond i hennes undervisning.

Ett utforskande av mer energibaserade terapiformer har gjort att hon även utbildat sig i gong, yogaterapi och kraniosakral terapi (osteopati). Hennes största intresse är att hjälpa andra till en hållbar hälsa.

”Det jag hoppas kunna förmedla är Kundaliniyogas rika skatt av verktyg som ger dig en djupare upplevelse av dig själv, i din kropp och i din ande – en kontakt med urkraften som förlöser stagneringar av stress, blockeringar och gamla roller/vanor. Det ger dig möjlighet att vara i ditt genuinare själv, öppna hjärtat och verka i kärlek vilket berikar inte bara dig själv utan alla du möter. 

Som terapeut använder jag också all den kunskap jag plockat upp oavsett terapiform.  Det är viktigt att hitta och använda de verktyg som just du i just den situation du befinner dig är i behov av.

Jag ser fram emot att träffa dig på mattan eller på bänken – låt oss ge varandra möjligheten till ett avslappnat och glädjerikt liv”!